Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟ: Η ζωή θα επαληθεύσει τις προβλέψεις του ΚΚΕ

Δ. Κουτσούμπας: «Τα μονοπώλια και το μεγάλο κεφάλαιο» δεν έφυγαν με την ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, κατά τη χτεσινή του ομιλία στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

«Ομολογείται πλέον από την κυβέρνηση ότι την επόμενη ημέρα θα υπάρχει πρόγραμμα. Κι όταν ακούμε πρόγραμμα πρέπει να καταλαβαίνουμε ότι εννοούν συμφωνία με τους εταίρους», υπογράμμισε στην ΚΟ του ΚΚΕ ο Δ. Κουτσούμπας

Αξίζει να σημειωθεί ότι η χτεσινή ομιλία του Δ. Κουτσούμπα ήταν ανοιχτή στους δημοσιογράφους για πρώτη φορά στα κοινοβουλευτικά χρονικά του ΚΚΕ.

Ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ επισήμανε στην ομιλία του ότι ο πραγματικός αντίπαλος του λαού, «τα μονοπώλια και το μεγάλο κεφάλαιο», δεν έφυγε με την ανάληψη της κυβερνητικής εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά «είναι εδώ πιο έτοιμος και εξοπλισμένος να αξιοποιήσει την κυβερνητική εναλλαγή, για νέα προνόμια, για μια καπιταλιστική ανάκαμψη».

Επιτέθηκε στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, σημειώνοντας ότι δεν συνιστά πολιτική αλλαγή υπέρ του λαού, υποστηρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει παραδεχθεί την ύπαρξη προγράμματος σε συμφωνία με τους δανειστές, για το οποίο ανέφερε ότι περιέχει «αντιλαϊκούς όρους». «Η ζωή γρήγορα θα επαληθεύσει και πάλι τις προβλέψεις του ΚΚΕ» υπογράμμισε ο γραμματέας της ΚΕ του κόμματος.

«Ομολογείται πλέον από την κυβέρνηση ότι την επόμενη ημέρα θα υπάρχει πρόγραμμα. Κι όταν ακούμε πρόγραμμα πρέπει να καταλαβαίνουμε ότι εννοούν συμφωνία με τους εταίρους», υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας, σημειώνοντας «το αν θα ονομαστεί μνημόνιο ή κάπως αλλιώς... Το αν θα ελέγχεται από υπαλλήλους της τρόικας ή απευθείας από τα ''αφεντικά'' τους, δηλαδή την Κομισιόν, την ΕΚΤ, το ΔΝΤ αλλά και τους μηχανισμούς εποπτείας που ήδη έχει συγκροτήσει η ΕΕ για όλες τις χώρες-μέλη... είναι δευτερεύον ζήτημα, δεν αλλάζει την ουσία και τη ζοφερή για τον λαό πραγματικότητα», είπε χαρακτηριστικά. Επικαλούμενος δε σχετική αποστροφή του υπουργού Οικονομίας, είπε ότι εκείνο που εγγυάται η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι «μεγάλα κέρδη για το κεφάλαιο - ''λιτό βίο'' για τον λαό».

Ο κ. Κουτσούμπας προανήγγειλε ότι η ΚΟ του ΚΚΕ θα καταθέσει προτάσεις νόμου και τροπολογίες για τη λήψη μέτρων ανακούφισης των λαϊκών οικογενειών και την απαλλαγή τους από τα χαράτσια όπως τον ΕΝΦΙΑ, για την ανακούφιση-προστασία των ανέργων, για την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, την εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων και την κατάργηση αντεργατικών μέτρων, την πραγματική επαναφορά του κατώτατου μισθού το λιγότερο στα 751 ευρώ για όλους, την επαναφορά της 13ης και της 14ης σύνταξης καθώς και για την επιστροφή των «κλεμμένων» από τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων. Επίσης ζητάει αύξηση του αφορολογήτου στις 40.000 ευρώ για κάθε οικογένεια με την ταυτόχρονη αύξηση της φορολογίας του κεφαλαίου και άλλες προτάσεις νόμου.

Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του κόμματος ορίστηκαν οι Θανάσης Παφίλης και Νίκος Καραθανασόπουλος, ενώ για αντιπρόεδρος της Βουλής θα προταθεί ο Γιώργος Λαμπρούλης. Σύμφωνα με τον καταμερισμό που αποφασίστηκε, ο Αχιλλέας Κανταρτζής θα είναι ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, ενώ μέλη της Γραμματείας θα είναι οι Θανάσης Παφίλης, Νίκος Καραθανασόπουλος, Σπύρος Χαλβατζής, Γιώργος Λαμπρούλης και Γιώργος Μαρίνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: