Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Με κλειστά τα συστήματα εντοπισμού του το Cape Ray καταστρέφει τα χημικά της Συρίας στα ανοιχτά της Κρήτης

Ενώ, με απενεργοποιημένα τα συστήματα εντοπισμού, το Cape Ray βρίσκεται στα ανοιχτά της Κρήτης έμφορτο με τα χημικά από τη Συρία, μια νέα σύσκεψη πραγματοποιείται στα Χανιά! 
 
στην Κρήτη τα χημηκα της Συρίας

Οι φορείς που αντιδρούν στην καταστροφή των χημικών συσκέπτονται στο Εργατικό Κέντρο Χανίων. Μάλιστα κάποιοι ήδη σκέπτονται και το ... απίθανο σενάριο του θαλάσσιου αποκλεισμού.

Ενώ ετοιμάζονται να αποκλείσουν το λιμάνι της Σούδας, κάτι που επίσης αποτελεί ένα εγχείρημα εξαιρετικά δύσκολο, μιας και μιλάμε για μια βάση στρατιωτική.

Σημειώνεται ότι εδώ και τρεις μέρες το πλοίο του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ βρίσκεται  στα διεθνή ύδατα της Μεσογείου, νοτιοδυτικά της Κρήτης, συνοδεία πολεμικών πλοίων  και υποβρυχίων από πολλές χώρες, όπως τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, την Ελλάδα και την Τουρκία.

Το σκάφος, το οποίο πλέει σε διεθνή ύδατα στη Μεσόγειο Θάλασσα, άρχισε τη διαδικασία επεξεργασίας των 600 μετρικών τόνων χημικών όπλων και πρώτων υλών για την παρασκευή τους, ανέφερε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου συνταγματάρχης Στιβ Ουόρεν.

Η αμερικανική κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι στα υλικά προς καταστροφή περιλαμβάνονται αέριο μουστάρδας καθώς και συστατικά στοιχεία με τα οποία μπορεί να παρασκευαστεί το νευροτοξικό αέριο σαρίν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: