Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Aνακοίνωση των Χαλυβουργών για την εκδήλωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης στο Άλσους Βεΐκου



ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ 
Η "ΕΝΟΤΗΤΑ"

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ-ΣΣΕΣ, ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΦΙΛΕΣ

Ακούστε τη φωνή των Χαλυβουργών.
Στις 31-10-2011 άρχισε ο απεργιακός μας αγώνας αρνούμενοι να βάλουμε υπογραφή για μείωση ως 40% του μισθού μας με την απειλή 180 απολύσεων. Στις τρομοκρατικές και παράνομες απολύσεις που πραγματοποίησε η εργοδοσία κατά τον πολύμηνο Αγώνα μας, εμείς δηλώσαμε από την πρώτη στιγμή:
Όλοι είμαστε απολυμένοι - ένας για όλους και όλοι για έναν.
Ο αγώνας μας έγινε ορόσημο για όλη την εργατική τάξη με ένα τεράστιο κύμα αλληλεγγύης, τόσο πανελλήνια όσο και παγκοσμίως. 
Κρατώντας 9 μήνες (273 μέρες) δημιούργησε μια τεράστια και ανεμπόδιστη λαοθάλασσα από χιλιάδες αλληλέγγυους όλων των τάξεων και βαθμίδων. Μαθητές -τριες, 
φοιτητές-τριες. συνταξιούχοι, άνεργοι, ταξικά σωματεία, εργαζόμενοι, εκπαιδευτικοί, η ΟΓΕ, οι αγρότες, οι Κρήτες φίλοι μας και όλη η υφήλιος στάθηκε στο πλάι μας. Σπάζοντας μια για πάντα την τρομοκρατία, το φόβο κατά της αδικίας. Χρειάστηκε ως γνωστόν η συμμετοχή όλων "για να γίνει όλη η Ελλάδα μια Χαλυβουργία". Ακόμα κι όταν η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά με τις δυνάμεις καταστολής σε εφαρμογή του "Νόμος και Τάξη", εμείς αντισταθήκαμε για 9 μέρες ακόμη.
Σήμερα, ενώ έχουμε διανύσει σχεδόν ένα χρόνο από εκείνη την ημέρα και παρά το λόγο για ανοιχτά εργοστάσια του πρωθυπουργού κ. Σαμαρά, η Χαλυβουργία δεν έχει ανοίξει. Οι Χαλυβουργοί του Ασπροπύργου, πλην μιας ομάδας, τιμωρούνται γι' αυτό τους τον αγώνα, πότε με διαθεσιμότητα, πότε με εκ περιτροπής εργασία, την οποία επιβάλλει μονομερώς η διεύθυνση.
Ενώ υπάρχουν ακόμα 125 απολυμένοι, εκ των οποίων κάποιοι δεν έχουν λάβει ούτε τη νόμιμη αποζημίωση.
Γι' αυτόν το λόγο, το Σωματείο μαζί με άλλους φορείς, οργανώνει στις 14/6/13, Παρασκευή και ώρα 20:30, εκδήλωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης στο χώρο του Άλσους Βεΐκου, στα Πέτρινα, του Δήμου Γαλατσίου. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                           Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γ. ΣΙΦΩΝΙΟΣ                                                                                ΑΘ. ΠΑΥΛΑΚΗΣ


Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν:
Επιτροπή Απολυμένων Χαλυβουργών Ασπροπύργου
Λαϊκή Επιτροπή Γαλατσίου
Λαϊκή Επιτροπή Ν. Ιωνίας