Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Ο Σαμαράς ταξιδεύει με καλή παρέα!


(...) Μετά την επιστροφή του Α. Τσίπρα, τη σκυτάλη παίρνει ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς με πρώτη στάση το Κατάρ και λίγο αργότερα τη Ρωσία και την Κίνα, ενώ γράφεται ότι μετά θα πάει και στις ΗΠΑ. Στόχος του ταξιδιού, στο οποίο θα τον συνοδεύουν αρκετοί Έλληνες μεγαλοεπιχειρηματίες, είναι αφενός να διαβεβαιώσει τους επιχειρηματίες του Κατάρ ότι η Ελλάδα είναι παράδεισος ανταγωνιστικότητας και αφετέρου να γίνει πλασιέ των συμφερόντων των Ελλήνων επιχειρηματιών που αναζητούν να διοχετεύσουν σε νέα πεδία τα συσσωρευμένα κεφάλαιά τους. Βέβαια, όταν λέμε ανταγωνιστικό περιβάλλον για να «προσελκύσει επενδυτές» και να έρθει η καπιταλιστική ανάπτυξη, αυτό για το λαό σημαίνει ότι ο πρωθυπουργός θα διαβεβαιώσει τους σεΐχιδες και εμίρηδες για τους μισθούς πείνας και τα τσεκουρωμένα συνδικαλιστικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των Ελλήνων εργαζομένων, ενώ θα πλασάρει τα «φιλέτα» στα οποία μπορούν να κάνουν μπίζνες. (...)

Υ.Γ.1 Διαβάζουμε στις εφημερίδες ότι μεταξύ των μεγαλοεπιχειρηματιών που συνοδεύουν τον Αντ. Σαμαρά στο Κατάρ για να επενδύσουν εκεί είναι και ο Μάνεσης της Χαλυβουργίας που υποστήριζε ότι «δεν βγαίνει» και γι’ αυτό απαιτούσε μειώσεις μισθών απειλώντας και με κλείσιμο της επιχείρησης. Απ’ ότι φαίνεται …λεφτά υπάρχουν για επενδύσεις σε πιο «ανταγωνιστικό περιβάλλον».

Απόσπασμα από άρθρο του 902.gr

Παραθέτουμε όλη την συνοδεία για να μην αδικήσουμε κανέναν  "Έλληνα" πατριώτη που θα μας το ρουφήξει το αίμα μέχρι τελευταίας σταγόνας με το καλαμάκι, σε αγαστή συνεργασία με τους ξένους ''επενδυτές'' 

Ο ιδιοκτήτης της Lavipharm, επικεφαλής διεθνών σχέσεων του ΣΕΒ Θανάσης Λαβίδας,, 
ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Νίκος Νανόπουλος , 
κορυφαία στελέχη των τραπεζών Εθνικής, Alpha και Πειραιώς, 
ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοπελούζος που έχει την Προμηθέας Gas, 
ο πρόεδρος της κατασκευαστικής ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Γιώργος Περιστέρης, 
ο διευθύνων σύμβουλος του ΑΚΤΩΡα Δημήτρης Καλλιτσάντσης, 
ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης, 
ο ιδιοκτήτης της εταιρεία Χαλυβουργία Ελλάδος Νίκος Μάνεσης, 
ο ιδιοκτήτης της Χαλυβουργικής Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος και 
ο Βασίλης Αποστολόπουλος από τη διοίκηση του Ιατρικού Κέντρου.

Πηγή:  iefimerida.gr