Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Η ενωμένη και αποφασισμένη εργατική τάξη δεν κάμπτεται από κανένα μηχανισμό καταστολής (VIDEO)




ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 25 ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ 2013


Π. Μεντρέκας στο MEGA: Η ενωμένη και αποφασισμένη εργατική τάξη δεν κάμπτεται από κανένα μηχανισμό καταστολής (VIDEO)
Την κυβερνητική επίδειξη αυταρχισμού και καταστολής, κατά των απεργών στα Μέσα Μεταφοράς, κατήγγειλαν στελέχη του ΚΚΕ, μιλώντας στις πρωινές εκπομπές του MEGA και της ΝΕΤ. Τόνισαν παράλληλα ότι η κυβερνητική επίθεση στρέφεται κατά του συνόλου των εργαζομένων και του λαού και πρέπει να απαντηθεί με ταξική αλληλεγγύη και στήριξη προς τους απεργούς, καθώς και με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA», ο Παναγιώτης Μεντρέκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, σημείωσε ότι «Είναι φανερό ότι έχουμε μία επίδειξη αυταρχισμού από την κυβέρνηση -και με την επιστράτευση και με τη νυχτερινή έφοδο των ΜΑΤ στο αμαξοστάσιο του ΜΕΤΡΟ -που δεν στρέφεται μόνο κατά των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ και κατά του δίκαιου αγώνα τους».

Είναι πρόσθεσε «μία επίδειξη αυταρχισμού που στρέφεται κατά όλων των εργαζομένων, κατά του δικαιώματος να έχουν μισθό που να μπορούν να ζήσουν, κατά και του δικαιώματος της απεργίας. Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει την απάντηση που της αξίζει, από όλους τους εργαζόμενους».

Για τα κυβερνητικά επιχειρήματα επισήμανε «Είναι καταγέλαστη να λέει ότι δρα και χρησιμοποιεί αυτού του είδους τα μέτρα, αυτόν τον ωμό αυταρχισμό και την ωμή καταστολή, στο όνομα του λαού, στο όνομα της ταλαιπωρίας.

Στόχος της συγκυβέρνησης, υπογράμμισε ο Π. Μεντρέκας, είναι να επιβάλουν «δια πυρός και σιδήρου» και με «ωμό εκβιασμό» την πολιτική που τσακίζει του εργαζόμενους. Πρόκειται για «επίδειξη πυγμής ενάντια στο λαό, για να υποστηριχτεί η πολιτική που τον οδηγεί στην εξαθλίωση και τη φτώχεια», επισήμανε.

Το στέλεχος του ΚΚΕ, τόνισε ακόμα, πως «Η κυβέρνηση, η ΕΕ, το ΔΝΤ, η πλουτοκρατία, δεν έχουν δει ακόμα την πραγματική δύναμη της εργατικής τάξης, που αν σηκώσει το κεφάλι της, ενωμένη και αποφασισμένη να υπερασπιστεί το δίκιο της, δεν υπάρχει νόμος, δεν υπάρχει αντεργατικός νόμος, δεν υπάρχει μηχανισμός καταστολής, που να μπορεί να την κάμψει. Πρέπει να εκφραστεί η αλληλεγγύη και η στήριξη όλων των εργαζομένων, του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στους απεργούς, για να κουρελιάσουν την επιχείρηση αυταρχισμού».

Επισημαίνοντας την ανάγκη συντονισμού και κλιμάκωσης της πάλης, σημείωσε πως «Αντίσταση και αντεπίθεση πρέπει να είναι το σύνθημα».

Ν. Καραθανασόπουλος: Προσπαθούν να χτυπήσουν οποιοδήποτε εργαζόμενο θέλει να σηκώσει το κεφάλι

Μιλώντας στην εκπομπή «ΝΕΤ στα γεγονότα», ο Νίκος Καραθανασόπουλος, βουλευτής του ΚΚΕ, υπογράμμισε ότι « Η τρικομματική κυβέρνηση έχει δώσει εξετάσεις. Από τη μια μεριά οδηγεί το λαό στη φτώχεια και στην εξαθλίωση και από την άλλη εφαρμόζει μία πολιτική αυταρχισμού, βίας και τρομοκρατίας, ενάντια στους εργαζόμενους».

Αυτή είναι η πολιτική της, σημείωσε και πρόσθεσε «Είναι στοχοπροσηλωμένη σε αυτή και εδώ υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες που αποδεικνύουν ταυτόχρονα και αυτά τα όρια της αστικής νομιμότητας, που μέσα από τη βία και την τρομοκρατία προσπαθούν να χτυπήσουν οποιονδήποτε εργαζόμενο θέλει να σηκώσει ψηλά το κεφάλι και να διεκδικήσει τα μισθολογικά και εργασιακά του δικαιώματα, τις συλλογικές συμβάσεις. Αυτό θέλουν να προασπίσουν, αυτό υπερασπίζονται οι εργαζόμενοι και γι' αυτό πρέπει η κίνηση της κυβέρνησης να καταδικαστεί από όλους».

Πρέπει, πρόσθεσε, «να εκφραστεί η αλληλεγγύη στους απεργούς, η ταξική ενότητα, σε μία κατεύθυνση να αποτραπούν τα συγκεκριμένα μέτρα, αλλά και ταυτόχρονα να πολιτικοποιηθεί ο αγώνας της εργατικής τάξης συνολικά».

Για το στόχο της κυβερνητικής πολιτικής, επισήμανε ότι επιδιώκει «να σώσει το μεγάλο κεφάλαιο, τους επιχειρηματικούς ομίλους. Για να σώσει ένα σύστημα το οποίο έχει οδηγήσει το λαό στη φτώχεια και την εξαθλίωση».

Οι εργαζόμενοι, υπογράμμισε ο Ν. Καραθανασόπουλος, «δεν πρέπει να δεχτούν να τους κλέβουν τον ιδρώτα και να επιμερίζονται τη φτώχεια και την εξαθλίωση (...) Αυτό που πρέπει να κάνουν οι εργαζόμενοι, είναι να πάρουνε αυτά που τους ανήκουν, τον πλούτο (...) Να συγκρουστούν με τους πραγματικούς υπαίτιους, που είναι το καπιταλιστικό σύστημα, η ΕΕ και οι μονοπωλιακοί όμιλοι».


www.902.gr










Οι χαμαιλεοντισμοί του ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ


Δεν το θέλω αυτό το σύστημα!



Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2013

Δεν το θέλω αυτό το σύστημα!


Κάνεις λάθος αν νομίζεις πως αυτός που σου μιλάει στο βίντεο είναι ο Μικρούτσικος. Εγώ σου μιλάω. Την φωνή μου ακούς. Δεν με νοιάζει σε ποιο κόμμα ανήκεις, δεν με νοιάζει τι ψηφίζεις, σε ποιον θεό  πιστεύεις. Μόνο άκου. Σκέψου και δώσε την δική σου απάντηση.
Το βίντεο από το κονσερβοκούτι.

«…αυτή την κοινωνία θέλουμε;
Πρέπει να το παλέψουμε, να φύγουμε απ’ αυτή την ιστορία και μη με ρωτήσεις:
«πως θα τα καταφέρουμε; αυτοί έχουν όλη τη δύναμη».
Θα σου πω τι είπε ο Μπρεχτ:
«Άμα αγωνιστείς μπορεί και να χάσεις. 
Αν όμως δεν αγωνιστείς ΕΧΕΙΣ ΗΔΗ ΧΑΣΕΙ»…