Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

11-14 Απρίλη 2013 το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ




Από την Πέμπτη 11 ως την Κυριακή 14 Απρίλη του 2013 θα πραγματοποιηθεί το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ, όπως ανακοίνωσε η Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος.
Αναλυτικά, ολόκληρη η Ανακοίνωση της ΚΕ σημειώνει τα εξής:

«Η Κεντρική Επιτροπή σε συνεδρίασή της αποφάσισε το 19o Συνέδριο του ΚΚΕ να πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 11 έως την Κυριακή 14 Απριλίου 2013, με τα παρακάτω θέματα:

1. Έκθεση δράσης της ΚΕ από το 18ο έως το 19ο Συνέδριο και τα νέα καθήκοντα του Κόμματος έως το 20ο Συνέδριο. – Πρόγραμμα του ΚΚΕ. – Καταστατικό του ΚΚΕ.

2. Εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής και Κεντρικής Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου.» (902.gr)


Επιτέλους, ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες, κι έφυγε το πρώτο άγχος από όλους όσους "ενδιαφέρονται" για το κόμμα! Με το καλό, να ολοκληρωθούν οι διεργασίες, και να δημοσιευθεί και το καινούριο πρόγραμμα, μπας και σταματήσουν να κουτσομπολεύουν και κάνουν καμιά σοβαρή ιδεολογική τοποθέτηση επί της ουσίας (λέμε τώρα...)!

ΣΙΚΙΑΡΙΔΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ

Απαιτείται άμεση και πλήρης επαναλειτουργία του

Σε άλλη μια προσπάθεια αποκλεισμού των δυνάμεων που απαιτούν την άμεση και πλήρη επαναλειτουργία του Σικιαριδείου Ιδρύματος, με μόνιμο προσωπικό και χωρίς τροφεία για τους γονείς, επιδόθηκε η διοίκηση του Ιδρύματος, καθώς ειδοποίησε την Αστυνομία απαγορεύοντας να συμμετέχουν οι εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων σε Μονάδες Ιδρύματα Σχολεία Ειδικής Αγωγής (ΣΕΜΙΣΕΑ), της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και της Λαϊκής Επιτροπής Αμαρουσίου σε σύσκεψη που γινόταν με γονείς και φορείς με τη διοίκηση.

Χάρη στο πείσμα της ΣΕΑΑΝ, του ΣΕΜΙΣΕΑ και της Λαϊκής Επιτροπής επιτεύχθηκε παρέμβαση όπου η Γεωργία Κουρή, εκ μέρους του Σωματείου, υπογράμμισε την ανάγκη για άμεση και πλήρη επαναλειτουργία του Ιδρύματος, για τακτική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, την επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων. Ενώ ο Μάριος Δουμπός, εκ μέρους της ΣΕΑΑΝ, ανέδειξε τη σημασία της εξασφάλισης δημόσιου και δωρεάν συστήματος μεταφοράς από και προς τις δομές, όπου θα υπάρχει μόνιμο προσωπικό και συνοδοί, καθώς η εμπιστοσύνη που χτίζεται ανάμεσα στα παιδιά με ειδικές ανάγκες και έναν μόνιμο συνοδό είναι καθοριστικής σημασίας. Η διοίκηση από την πλευρά της -σύμφωνα με τους παραπάνω φορείς- υποστήριξε ότι πρώτα θα δει πόσα παιδιά πρόκειται κι επιθυμούν να πάνε στο Σικιαρίδειο και μετά θα δει πόσο προσωπικό και πόσα πούλμαν θα εξασφαλιστούν... Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα μόλις 10 παιδιά καταφέρνουν να πάνε στο Ιδρυμα αφού οι οικογένειες των περισσότερων δεν μπορούν να τα μεταφέρουν γιατί εργάζονται.

ΣΕΑΑΝ, ΣΕΜΙΣΕΑ και Ενιαίος Σύλλογος Γονέων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων έχουν ήδη προγραμματίσει μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 Δεκέμβρη, στις 10 π.μ., στο υπουργείο Εργασίας.