Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Άδωνις: Η μόνη εναλλακτική είναι η πρόταση του ΚΚΕ

Στα πλαίσια της συζήτησης, στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, της πρότασης νόμου που κατέθεσε το ΚΚΕ στις 12 Ιούλη, με τον τίτλο «Κατάργηση των Μνημονίων, του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012 - 2015 και των Εφαρμοστικών τους νόμων - καταγγελία των Δανειακών Συμβάσεων που έχουν ως προαπαιτούμενο την εφαρμογή των Μνημονίων», τοποθετήθηκαν σχετικά όλοι οι εκπρόσωποι των κομμάτων.

Εντύπωση, όμως, προκάλεσε η τοποθέτηση του βουλευτή της ΝΔ, Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος παραδέχθηκε ότι «η πολιτική των μνημονίων δεν είναι πολιτική που εφαρμόζεται κατά παρέκκλιση στις χώρες που έχουν οικονομικό πρόβλημα αλλά είναι κεντρική επιλογή της ΕΕ στο σύνολο της Ευρωζώνης», προσθέτοντας ότι η πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ, για κατάργηση των μνημονίων, αποδέσμευση από την ΕΕ, με κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και μονομερή διαγραφή του χρέους είναι «η μόνη εναλλακτική του μνημονίου. Απείρως χειρότερη, αλλά αυτή είναι».
Άδωνη, ευχαριστούμε για την υποστήριξη! Περιμένουμε να δούμε και το όνομά σου στη λίστα με τις υπογραφές για τη στήριξη της πρότασης νόμου του ΚΚΕ!


Y.Γ: Η πρόταση νόμου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ δεν μπήκε σε ψηφοφορία, με το σκεπτικό ότι προκαλεί «δημοσιονομικό κόστος»...