Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε

Tι έχουν τα έρμα και ψοφάνε… Τα «βρήκαν» χαλυβουργοί και Μάνεσης στο Βόλο...




   Η είδηση χωρίς σχολιασμό από μέρους μας… τουλάχιστον όχι αυτήν την στιγμή:«Στο 18% έκλεισαν τα... «παζάρια» εργοδοσίας και εργαζομένων για τη μείωση των μισθών στη Χαλυβουργία Θεσσαλίας.

   Η νέα πρόταση της εταιρείας για την καταβολή μειωμένων κατά 18% μισθών για τους επόμενους τέσσερις μήνες, έγινε αποδεκτή από την πλειοψηφία των εργαζομένων, μετά από ψηφοφορία που διενεργήθηκε χθες το μεσημέρι, στο εργοστάσιο της Χαλυβουργίας στο Βόλο.

   Η εταιρία είχε αρχικά προτείνει μείωση από 20% έως και 25% στους μισθούς των εργαζομένων. Η προοπτική απώλειας του μισθού για το ίδιο αντικείμενο εργασίας, συνάντησε ομόφωνη αντίδραση των εργαζομένων.

   Στον απόηχο των αντιδράσεων, η εταιρία επανήλθε με νέα πρόταση, βάσει της οποίας έθεσε στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, τη λύση της μείωσης των μισθών κατά 18% για τέσσερις μήνες και στη συνέχεια επιστροφή στην κλαδική σύμβαση.

   Για την πρόταση οι εργαζόμενοι είχαν ενημερωθεί σε έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη στο Εργατικό Κέντρο Βόλου. Χθες, το θέμα τέθηκε σε ψηφοφορία μέσα στο εργοστάσιο. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν 168 εργαζόμενοι, κατά 101 και υπήρξε και μία λευκή ψήφος. Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας μαζί με την αποδοχή της πρότασης, το σωματείο θα παραδώσει στη διεύθυνση, προκειμένου άμεσα να εφαρμοστούν τα συμφωνηθέντα.»


Πηγή: Εφ Ελευθερία (ΕΛ. ΧΑΝ.) - thessalianews.gr via Οικοδόμος