Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Απερίγραπτο αίσχος

«Ανατριχιαστικό είναι π.χ. το στοιχείο ότι από τους περίπου 1.200.000 ανέργους που έχουμε στη χώρα μας, όπως ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ, επίδομα ανεργίας παίρνουν μόνο... 185.870 άτομα! Είναι συγκλονιστικό, αν το σκεφθεί κανείς. Ενα εκατομμύριο άνεργοι δεν παίρνουν ούτε καν επίδομα ανεργίας! Αν αυτό δεν είναι δυστυχία και κοινωνική αναλγησία, τότε τι είναι;

Την ίδια στιγμή τρελαίνεται κυριολεκτικά κανείς μόλις μαθαίνει άλλα στοιχεία που παρουσίασε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης. Οι 1.500 μεγαλύτεροι οφειλέτες του Δημοσίου οφείλουν το απίστευτο ποσό των 13 δισ. ευρώ. Βεβαιωμένες οφειλές. Πόσα εισέπραξε το υπ. Οικονομικών και οι υπηρεσίες του από αυτούς; Μόνο κάτι περισσότερο από το... 1 τοις χιλίοις, το ένα χιλιοστό των οφειλομένων - 19 εκατ. ευρώ όλα κι όλα! Χρωστούν 13 δισ. και το κράτος τους παίρνει 19 εκατομμύρια. Τι να πει κανείς; Πώς να μην αισθανθεί οργή παράλληλα εναντίον της κυβέρνησης, όταν μαθαίνει ότι το υπ. Οικονομικών προωθεί τις κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, ενοικίων, τραπεζικών καταθέσεων και ΙΧ αυτοκινήτων όσων Ελλήνων πολιτών χρωστούν στο Δημόσιο πάνω από... 300 (ναι, τριακόσια μόνο) ευρώ!!! Υπάρχουν 830.826 πολίτες που χρωστούν από 300 ευρώ μέχρι 5.000 ευρώ. Υπάρχουν επίσης 23.096 οφειλέτες που χρωστούν πάνω από 100.000 ευρώ ο καθένας. Οι 830.000 Ελληνες που απειλούνται με κατασχέσεις αν δεν πληρώσουν την εφορία, χρωστούν όλοι μαζί 1 δισ. ευρώ.

Υποκρισία και παραπλάνηση


ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΑΠ



Η υποκρισία και ο αποπροσανατολισμός (που στόχο έχουν το συμβιβασμό και την υποταγή) κυριάρχησαν και πάλι στη συγκέντρωση που οργάνωσαν ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ στο Πεδίον του Αρεως. Εκεί, ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και «Αυτόνομη Παρέμβαση» (ΣΥΡΙΖΑ) κατήγγειλαν τους πάντες και τα πάντα εκτός από ένα πράγμα, την αιτία των προβλημάτων των εργαζομένων, την υπεράσπιση των μονοπωλιακών συμφερόντων. Επόμενο ήταν οι «λύσεις» να αποτελούν και τους όρους για την παραπέρα όξυνσή τους.



Ο Δ. Καραγεωργόπουλος, μέλος Διοίκησης ΓΣΕΕ και στέλεχος της ΠΑΣΚΕ, μίλησε για πάλη για «την αναδιανομή του πλούτου, και τη διάχυση δικαιωμάτων και ευκαιριών στους πολλούς». Δηλαδή να γίνουν φιλεργατικοί οι καπιταλιστές!


Ακολούθησε ο Β. Πολυμερόπουλος, μέλος της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ και στέλεχος τηςΔΑΚΕ, ο οποίος ως πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αθήνας, σχετικά με την απεργία προέτρεψε τους εργαζόμενους να χτυπήσουν κάρτα και να συμμετέχουν σε απεργίες και στάσεις εργασίας! Αυτός λοιπόν είπε το γνωστό παραμύθι περί κακών και ανίκανων κυβερνώντων και επιχειρηματιών. Μίλησε για «αποτυχημένη τρόικα» και «περίεργη κυβέρνηση». Με άλλα λόγια, ζήτησε να έρθουν στα πράγματα οι καλοί και άξιοι και όλα θα λυθούν.


Το παιχνίδι του αποπροσανατολισμού συνέχισε το στέλεχος της «Αυτόνομης Παρέμβασης» Ζώης Πεπές, ο οποίος κάλεσε τους εργαζόμενους να παλέψουν για «ανάπτυξη και παραγωγική ανασυγκρότηση, ανακατανομή εισοδημάτων, κοινωνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος προς όφελος του τόπου». Τη γνωστή γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ για ενίσχυση των μεγαλοεπιχειρηματιών, για τέτοια ανάπτυξη καλεί τους εργαζόμενους να παλέψουν.


Χαρακτηριστικό ήταν και το ψήφισμα των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ το οποίο μεταξύ άλλων: Καλεί τους Ευρωπαίους ηγέτες «να αναθεωρήσουν ριζικά τη λανθασμένη, αδιέξοδη και υφεσιακή ασκούμενη ευρωπαϊκή οικονομική πολιτική». Δηλαδή ό,τι συμβαίνει σήμερα συμβαίνει κατά λάθος και δεν αποτελεί μια συνειδητή πολιτική που στόχο έχει να συμβάλλει στην κερδοφορία των μονοπωλίων... Ζητά τη «δημιουργία δημόσιου και ισχυρού πόλου στο πιστωτικό σύστημα». Δηλαδή ισχυρίζονται ότι αν μια τράπεζα στον καπιταλισμό είναι δημόσια, θα είναι τάχα προς όφελος του λαού και δε θα ασκεί ληστρικές πολιτικές σε βάρος του...


Ανοιχτή υπονόμευση



Ανοιχτή ήταν και αυτή τη φορά η απεργοσπασία της ΔΑΚΕ στο εργοστάσιο της ΙΟΝ, όπου πλειοψηφεί στη διοίκηση του σωματείου. Και σε αυτή την απεργία αρνήθηκε να πάρει απόφαση για απεργία επειδή - αυτό είναι το πρόσχημα κάθε φορά - οι εργαζόμενοι δεν έχουν προβλήματα με την εταιρεία.


Στο εργοστάσιο μετάλλου ΕΛΣΑ, η ΠΑΣΚΕ ως πλειοψηφία της διοίκησης πήρε την απόφαση να απεργήσουν μόνο τα μέλη της διοίκησης! Στην ενημέρωση του προέδρου προς το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, αναφέρεται ότι «η εταιρεία αντιμετωπίζει προβλήματα και δεν μπορούμε να απεργήσουμε»...


Επίσης, στη ΔΩΔΩΝΗ (Γιάννενα) για ακόμη μια φορά η διοίκηση (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) του επιχειρησιακού σωματείου μετέτρεψε την απεργία σε 4ωρη στάση εργασίας...

Πλαστογράφοι και των αγώνων…

Από τον Οικοδόμο


Αγωνιστές με ξένα κόλυβα...(ξανά)
. Πιθανόν αρκετοί από τους αναγνώστες να θυμούνται την προεκλογική αφίσσα του ΣΥΡΙΖΑ (..."προχωράμε χωρίς αυτούς"...) με τις ...κνίτισσες να εκτελούν άθελα τους χρέη κομπάρσων στην σχετική φωτό, αφού προφανώς μαζική διαδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για τις ανάγκες της φωτογράφησης, απλά δεν υπήρχε. Και οι απατεώνες ξαναχτυπούν, αυτή την φορά στο εξωτερικό! Θαυμάστε αφίσσα για την ομιλία στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ στην ...Ιρλανδία, όπου προφανώς φαντάστηκαν πως πέφτει πολύ μακριά για να τους πάρουν χαμπάρι:



Από την μεριά μας, ξαναβάζουμε την ....μη-λογοκριμένη φωτό και τους παραδίδουμε στην χλεύη σας...

Πηγή είδησης: soviet-empire.com από το  Fadomduck2

Μενέλαος Λουντέμης:"ΝΕΟ ΣΥΜΒΟΛΟΝ ΠΙΣΤΕΩΣ"





Πίστευα ότι ο Θεός πέθανε
πριν από είκοσι αιώνες.
Και μου ήταν αδύνατο να πιστέψω
ότι θα τα κατάφερνε να ζεί ως τα σήμερα
-ακόμα και νεκρός-
μες στις ψυχές των φοβισμένων.

Πίστευα ότι ο άνθρωπος ήταν
-και είναι και θα είναι-
ζώον δίποδον.
Δεν θα πίστευα όμως ποτέ
ότι κάποτε θα μεταβάλλονταν
σε "φτερωτό" ερπετό!

Πίστευα ότι ο Χίτλερ πέθανε
το χίλια εννιακόσια σαράντα πέντε
στην Καγγελαρία του Βερολίνου.
Δε θα το πίστευα όμως ποτέ
ότι τα σκουλίκια που τον έφαγαν
θα γίνονταν κάποτε στρατάρχες!

Μενέλαος Λουντέμης

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΑΜΕ 18-10-2012 - ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ