Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

"Η Ώρα του Λαού"

Ελληνοφρένεια . Τρίτη 18/9/2012
Η Ώρα του λαού , μέρος Α΄

Ακροατής:  (...) "Βαρέθηκε ο κόσμος ρε παιδιά... τραγούδια , συναυλίες, κουβέντες, μπλα μπλα μπλα.... (...) Άκου να δεις φιλαράκο και δεν πα να κάνουν εκατόν πενήντα πορείες. Εγώ έχω πάει σε είκοσι πορείες και θα πάω και σ'άλλες είκοσι. Δε γίνεται τίποτα. Πέρασα προχτές απ'τον Περισσό, πόσα τετραγωνικά είναι αυτό το κτίριο; Μπορεί να στεγάσει μέσα κόσμο, να τον φιλοξενήσει, μπορεί να βάλει κι ένα τσικάλι φαγητό. Βαρέθηκε ο κόσμος τα λόγια παιδιά, αφήστε τα λόγια. Λόγια, πολλά λόγια, έργα μπορείτε να κάνετε; Αυτό είναι, από λόγια χορτάσαμε και από τους αριστερούς και από τους άλλους..."

Ακούω και έχω εκπλαγεί... Τι λες ρε φίλε συναγωνιστή; Έχεις πάει σε είκοσι πορείες;;; Είσαι δε διατεθειμένος να πας και σε άλλες είκοσι;; Ε τότε έχεις χίλια δίκια, και απορώ πραγματικά πώς δεν γίνεται τίποτα...

Άσε που έχεις και πολιτική πρόταση. Αν και, εδώ που τα λέμε, έρχεσαι δεύτερος σε ό,τι αφορά το "τσικάλι", μας πρόλαβαν άλλοι, η ιδέα της φιλοξενίας είναι πρωτότυπη, δεν μπορώ να πω...
Χα! Θα φάτε τη σκόνη μας φασίστες έτσι και υλοποιηθεί αυτή η ιδέα, και θα τρέχει ο Μιχαλολιάκος να ανακαινίζει τα μπουρδελοξενοδοχεία του για να μπει στο παιχνίδι. Νικητής θα αναδειχθεί ο έχων τη μεγαλύτερη εφευρετικότητα και τον περισσότερο λαϊκισμό.

Έχει δίκιο ο συναγωνιστής, βαρέθηκε ο κόσμος τα λόγια. Τι "εσύ να πάρεις πρέπει την εξουσία" και "χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά" και άλλα τέτοια γραφικά του λέτε; "Λόγια, πολλά λόγια, έργα μπορείτε να κάνετε;" Και ποιες πορείες και απεργίες και λοιπές κινητοποιήσεις θα αντιπαρατάξετε; Δεν έχει ανάγκη από αυτά ο κόσμος για να ξεσηκωθεί και να διεκδικήσει. Δώστε τους εσείς στέγη, φαγητό, και καμιά δουλίτσα δεν θα ήταν άσχημα, για να νιώσει ο κόσμος ασφαλής και μετά, με την ησυχία του και απερίσπαστα, να ξεσηκωθεί και να διεκδικήσει.

Γιατί, αν δεν έχεις σπίτι και φαΐ με τι μυαλό να "καθίσεις" να αναλογιστείς ποιος σε έφερε σε αυτή την κατάσταση, ποιος σε εκμεταλλεύεται, ποιος είναι ο ταξικός σου εχθρός και, κυρίως, ποια η τάξη σου, και να αντιδράσεις; Ενώ, αν έχεις σπίτι, ε μάλλον θα έχεις και καναπέ, και θα μπορείς να καθίσεις αναπαυτικά και να τα αναλογιστείς όλα αυτά. Η', έχεις δεν έχεις σπίτι, μπορείς να στέκεσαι και να κατηγορείς το ΚΚΕ, που είναι "καλό στα λόγια" αλλά "από πράξεις χωλαίνει" και δεν σου δίνει στο πιάτο αυτό που άλλοι σου στέρησαν και μόνο ΕΣΥ μπορείς να διεκδικήσεις.

Και σου αντιστρέφω το ερώτημα φίλε "συναγωνιστή", σε εσένα και στον όποιο κόσμο σαν κι εσένα:
 Λόγια, πολλά λόγια, ΕΡΓΑ μπορείτε να κάνετε;

ΞΥΠΝΗΣΤΕ!



Ρε εσύ, μήπως...




Ναι εσύ!

Βαρέθηκες να ακούς τους πάσης φύσεως Βαρουφάκηδες να αναλύουν γιατί η ζωή σου θα πάει απο το κακό στο χειρότερο?

Μήπως κουράστηκες απο την Αριστερά που σου λέει ψήφισε με για να σου λύσω τα προβλήματα?

Μήπως αγανάκτησες που στον χώρο δουλειάς σου σε τρομοκρατούν κάθε μέρα και δεν ακούγεται κίχ?

Μήπως κατάλαβες ότι οι σωτήρες που περιμένεις τόσα χρόνια δεν θα έρθουν ποτέ?

Μήπως σταμάτησες να ονειρεύεσαι τα λαχεία και την ταξική σου ανέλιξη?

Μήπως βαρέθηκες να κλείνεις τα μάτια στην αδικία?

Μήπως κουράστηκες να περιμένεις απο τον καπιταλισμό να γίνει ανθρώπινος?

Μήπως άρχισες να νιώθεις στο πετσί σου τον Ιμπεριαλισμό,που απο μία ξύλινη λέξη έγινε κομμάτι της ζωής σου?

Μήπως ήρθε η ώρα να πολιτικοποιηθείς και να καταλάβεις πώς λειτουργεί ο καπιταλισμός ?

Μήπως ήρθε η ώρα να αφήσεις τις συνωμοσίες και τα σχόλια στο ίντερνετ και να πάς στην λαϊκή συνέλευση της γειτονιάς σου, στο σωματείο σου, στον σύλλογο σου ?

Μήπως ήρθε η ώρα να σκεφτείς την απεργία, την κατάληψη, την διαδήλωση, την συμμετοχή σου σε συλλογικές διαδικασίες με άλλους ανθρώπους στην πραγματική ζωή?

Μήπως ήρθε η ώρα να σταματήσεις να μιλάς γενικά για όλους και για όλα και να μάθεις συγκεκριμένα πράγματα?

Μήπως η οργή σου πρέπει να μετατραπεί σε όραμα για το μέλλον και όχι απλά βρισίδι?

Μήπως ρε συ, ήρθε η ώρα να καταλάβεις ότι όλα όσα έχεις τα κέρδισαν κάποιοι με αγώνες και θυσίες και πώς για να συνεχίσεις να τα έχεις πρέπει να αγωνιστείς?

Τώρα είναι η ώρα,λίγο ίντερνετ, πολύ πράξη, μπλέξου με συλλογικές διαδικασίες, ψάξε στην κοντινότερη γειτονιά για συνέλευση, πολιτικοποιήσου!  Ψάξε στην σχολή σου για συζήτηση και δράση. Ψάξου στη δουλειά σου για αυτούς που το λέει η καρδιά τους και κάντε κάτι.

Κάπου εκεί θα είμαι και γώ.


Πηγή: Όλα είναι δρόμος
*Αναρτήθηκε από Praxis red, το είδαμε στο Ήφαιστος