Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Οι "Γερμανοί χρυσαυγίτες" ξυλοκοπούν τους Έλληνες -"παράνομους μικροπωλητές"- μετανάστες


"Στην πόλη Ντέτμολντ της Bεστφαλίας, δύο Έλληνες μετανάστες 35 και 51 ετών έπεσαν θύματα ρατσιστικής βίας από νεαρούς νεοναζί.

Σύμφωνα με μαρτυρίες οι δύο Έλληνες μετανάστες πουλούσαν εφημερίδες στους δρόμους της πόλης όταν περικυκλώθηκαν από ομάδα νεαρών ακροδεξιών οι οποίοι τους ζήτησαν να τους δείξουν αν έχουν άδεια να πουλάνε εφημερίδες.

Η ομάδα των νεαρών μελών του κόμματος NPD στη συνέχεια ξυλοκόπησε τους δύο Έλληνες κατηγορώντας τους πως πούλαγαν παράνομα εφημερίδες προκαλώντας νέες ανησυχίες στην κοινότητα των μεταναστών μιάς και το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν τα κρούσματα ρατσιστικών επιθέσεων από νεοναζί
."(Πηγή)

Τι άλλο πρέπει να συμβεί για να συνειδητοποιήσει ο λαός ότι η αιτία της ανόδου και ο ρόλος του φασισμού, ακόμη και οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται από τους ανά τον κόσμο φασίστες, δεν είναι ελληνικό φαινόμενο, ούτε ουρανοκατέβατο, αλλά συνέπεια της κατάρρευσης του καπιταλιστικού συστήματος και, ταυτόχρονα, η απέλπιδα προσπάθειά του να επιβιώσει, όσο το δυνατόν περισσότερο; 

Bertolt Brecht-Για όσους παραμένουν αμέτοχοι και αδρανείς παρατηρητές...


Για όσους παραμένουν αμέτοχοι και αδρανείς παρατηρητές...





"Ο χειρότερος αγράμματος είναι ο πολιτικά αγράμματος. Δεν ακούει τίποτα, δεν βλέπει τίποτα, δε μετέχει στην πολιτική ζωή.


Δε δείχνει να γνωρίζει ότι το κόστος διαβίωσης, η τιμή των φασολιών, του αλευριού, του ενοικίου, των φαρμάκων, όλα βασίζονται σε πολιτικές αποφάσεις. Νιώθει ακόμη και περήφανος για την πολιτική του αμορφωσιά, φουσκώνει το στήθος και λέει πως μισεί την πολιτική.


Δε γνωρίζει, ο ηλίθιος, πως απ' την έλλειψη συμμετοχής του στα κοινά προέρχεται η ύπαρξη της πόρνης, το παρατημένο παιδί, ο κλέφτης και, χειρότερα απ' όλα, οι διεφθαρμένοι αξιωματούχοι, oι λακέδες των εκμεταλλευτριών πολυεθνικών εταιρειών...".


- ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ.