Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Περιορισμό των διαδηλώσεων και νέου τύπου καταστολή σχεδιάζει η κυβέρνηση

Γράφει το tvxs.gr
«Προχωράμε στην εκπόνηση νομοθετήματος με βάση την πρόταση του Δήμου Αθηναίων για τις προϋποθέσεις των συγκεντρώσεων στο Κέντρο και με σεβασμό στο δικαίωμα της διαμαρτυρίας. Δεν μπορούν 100 άτομα να κλείνουν την Πανεπιστημίου και την πλατεία Συντάγματος και η πόλη να ασφυκτιά», τόνισε σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής.

Παράλληλα ανακοίνωσε πως σχεδιάζεται «μια νέου τύπου διαχείριση των επεισοδίων με τη ρίψη νερού». «Το να καταργηθούν τα χημικά είναι μια μεγάλη λέξη. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι θα ελαχιστοποιηθούν», πρόσθεσε.

Ο Νίκος Δένδιας ανέφερε επίσης πως το σχέδιο αναδιάρθρωσης της ΕΛΑΣ προβλέπει μείωση στο ήμισυ των οργανικών μονάδων και δημιουργία αστυνομίας 40.000 ενστόλων.

Επίσης ανακοίνωσε ότι εισάγεται τεχνογνωσία από ΗΠΑ, Βρετανία και Ισραήλ για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, ενώ ετοιμάζεται και μια ειδική ομάδα η οποία θα διαθέτει βαρύ οπλισμό.

«Μια ειδικά εκπαιδευμένη και επαρκής αστυνομική μονάδα θα πρέπει να έχει τον κατάλληλο οπλισμό που θα της επιτρέψει να αντιπαρατεθεί με το οργανωμένο έγκλημα. Με το όπλο των 9 χιλιοστών είναι εξαιρετικά δυσχερής η αντιμετώπιση των κακοποιών με τα καλάσνικοφ. Η μονάδα αυτή θα λειτουργεί σαν μια ανεξάρτητη δύναμη στο πρότυπο της ΔΙΑΣ. Μια ανεξάρτητη, υπό την έννοια της αυτοτελούς διοίκησης αλλά και αποκεντρωμένη, δύναμη», σημείωσε.

Οπότε, πλέον, δε χρειάζεται να ανησυχούμε, αφού δε θα γίνεται χρήση πολλών(!) χημικών, αλλά "ακίνδυνη" ρίψη νερού. Πόσο ακίνδυνη είναι όμως;

Να δοθεί απάντηση με γενική απεργία!

Η ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΘΥΕΛΛΑ ΣΑΡΩΝΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ


Να συζητηθεί σε κάθε τόπο δουλειάς η ανάγκη για καταδίκη των μέτρων, να αρνηθεί ο λαός τις θυσίες για την πλουτοκρατία

Οι εργάτες πρέπει να καταδικάσουν τα βάρβαρα μέτρα, να πάρουν μαζικά μέρος στην προετοιμασία γενικής απεργίας (φωτ. από γενική συνέλευση)
Όσο δεν οργανώνει ο λαός την αντίστασή του θα δυναμώνει αμείωτα η θύελλα που σαρώνει τις κατακτήσεις, τις ανάγκες του, ακόμα και τις στοιχειώδεις, την ίδια την επιβίωσή του. Αυτό φάνηκε και τη βδομάδα που πέρασε, αυτό βεβαιώνουν όχι μόνο τα νέα βάρβαρα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση, αλλά και η κατάσταση μες στους τόπους δουλειάς, η καθημερινότητα που αντιμετωπίζουν οι εργατικές - λαϊκές οικογένειες σε όλη τη χώρα. Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ έχει ήδη απευθύνει κάλεσμα σε προετοιμασία γενικής απεργίας. Μιας απεργίας που πρέπει να οργανωθεί και να γίνει δίνοντας ηχηρή απάντηση στα βάρβαρα σχέδια, εκφράζοντας τη μαζική λαϊκή καταδίκη στα μέτρα, δίνοντας ώθηση στην οργάνωση και συνέχεια της σκληρής αναμέτρησης με όσους οδηγούν το λαό στην εξαθλίωση.
Ηδη, η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία έχει καταθέσει αίτημα για προκήρυξη γενικής πανελλαδικής πανεργατικής απεργία στη διοίκηση της ΓΣΕΕ. Αντίστοιχη πρόταση κατέθεσαν οι ταξικές δυνάμεις και στην ΑΔΕΔΥ.
Βασικός σταθμός στην πορεία για την κλιμάκωση της πάλης και για την προετοιμασία γενικής απεργίας αποτελεί το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, στο οποίο καλούν ΠΑΜΕ - ΠΑΣΥ - ΠΑΣΕΒΕ - ΟΓΕ - ΜΑΣ στις 8 Σεπτέμβρη στις 6 μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους.
Ηδη, τα Εργατικά Κέντρα Σάμου, Λέσβου και Νάουσας πήραν απόφαση και καλούν σε προετοιμασία γενικής απεργίας, απαιτούν από τη ΓΣΕΕ να μην πάρει μέρος σε κανέναν κοινωνικό «διάλογο».

Σχέδιο και περιεχόμενο

Την περασμένη Πέμπτη, συνεδρίασε η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ συζητώντας τη δράση που χρειάζεται να αναπτυχθεί για την οργάνωση της λαϊκής αντίστασης στη βαρβαρότητα. Τονίστηκε ότι η πρόταση για προετοιμασία γενικής απεργίας πρέπει να συζητηθεί σε κάθε τόπο δουλειάς, σε γενικές συνελεύσεις, να πάρουν οι εργάτες θέση, να κατατεθεί σχετική πρόταση σε κάθε συνδικάτο, ανεξάρτητα από το ποιες δυνάμεις πλειοψηφούν.
Μεταξύ άλλων, σημειώθηκε πως η προετοιμασία της απεργίας μπορεί και πρέπει να γίνει το όχημα για να ανοίξει ουσιαστική κουβέντα στους χώρους δουλειάς. Δε φθάνει μόνο να παίρνονται αποφάσεις για την απεργία. Θα πρέπει να παρουσιάζεται το ενιαίο της επίθεσης και οι φορείς της, οι πραγματικές αιτίες και οι στόχοι της. Να αποκαλύπτεται σε κάθε τους βήμα ο ρόλος των πολιτικών και συνδικαλιστικών δυνάμεων που στηρίζουν τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική. Με σαφή συγκροτημένη επιχειρηματολογία να καταδεικνύεται ότι η μοναδική εφικτή διέξοδος για τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα είναι να αρνηθούν κάθε θυσία για τα κέρδη των καπιταλιστών, να οργανωθούν ενάντια σε όσους διαχειρίζονται την κρίση για να διασωθεί το κεφάλαιο και γι' αυτό τσακίζουν κάθε δικαίωμα που έχει απομείνει στο λαό. Χρειάζεται να δυναμώσει η αντιπαράθεση με τις αυταπάτες και τους εκβιασμούς που επιστρατεύει το μεγάλο κεφάλαιο για να υποτάξει τους εργάτες στη μοιρολατρία και την υποταγή, να αναδεικνύεται αυτό που τόνιζε και το ΠΑΜΕ στο κάλεσμά του για προετοιμασία γενικής απεργίας: «Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ενωσης, των μονοπωλίων δεν υπάρχει ζωή, δεν υπάρχει καμία προοπτική. Χρειάζεται οργάνωση, αγώνας, συμμαχία για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Τέρμα οι θυσίες για τα κέρδη των καπιταλιστών. Αποδέσμευση από την ΕΕ, διαγραφή του χρέους, άλλος, φιλολαϊκός δρόμος ανάπτυξης. Πρέπει να εμπιστευτούμε τις δυνάμεις μας. Με ισχυρό ταξικό κίνημα και κοινωνική συμμαχία που θα αμφισβητεί το μονόδρομο της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Που θα βάζει επί τάπητος την αναγκαιότητα άλλης οργάνωσης της οικονομίας, του κράτους, της κοινωνίας, που στο κέντρο θα έχει τις ανάγκες της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων».
Η ανάδειξη αυτών των ζητημάτων απαιτεί συγκεκριμένο σχέδιο παρέμβασης που θα δίνει το κίνητρο για τη συζήτησή τους, η οποία πρέπει να γίνει υπόθεση κάθε εργαζόμενου. Για αυτό χρειάζεται προσπάθεια ώστε να παίρνουν το λόγο οι εργαζόμενοι και με τη συμβολή των ταξικών δυνάμεων να σχεδιάζουν ο καθένας στον τόπο δουλειάς του την κινητοποίηση του συνόλου των συνάδελφών τους. Η δράση πρέπει να είναι στοχευμένη, να παίρνει υπόψη της τα ζητήματα που αφορούν τον κάθε κλάδο, την κάθε επιχείρηση, την πείρα των εργαζομένων. Να παρακινεί και να κεντρίζει το ενδιαφέρον. Απώτερος στόχος η ενιαιοποίηση της πάλης, ώστε να αποκτήσει τη δύναμη που μπορεί να έχει μόνο η ταξικά συντονισμένη δράση του συνόλου των εργαζομένων.

Αγωνιστικές αποφάσεις και δράσεις

Ηδη σε μια σειρά χώρους έχουν ληφθεί πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση να γίνουν παρεμβάσεις για τα προβλήματα, να ανοίξει ουσιαστική και πολύπλευρη κουβέντα, να κινητοποιηθούν όλο και μεγαλύτερα τμήματα των εργαζομένων.

Το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Νάουσας, κλιμακώνοντας τη δράση του για τα ζητήματα Υγείας - Πρόνοιας, στις 11 Σεπτέμβρη, οργανώνει πλατιά λαϊκή σύσκεψη όλων των σωματείων - φορέων και εργαζόμενων, άνεργων, αυτοαπασχολούμενων με στόχο την οργάνωση κινητοποίησης και πανναουσαϊκής απεργίας. Ταυτόχρονα, καλεί σε μαζική κάθοδο στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη Θεσαλλονίκη, και οργανώνει μετακίνηση με λεωφορεία που θα ξεκινήσουν στις 4 μ.μ., από το Εργατικό Κέντρο.

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου οργανώνει γενική συνέλευση την Τρίτη 4 Σεπτέμβρη με τους εργαζόμενους στα προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας» που είναι δύο μήνες απλήρωτοι.

Η Γραμματεία Χρηματοπιστωτικού του ΠΑΜΕ καλεί σε σύσκεψη για τις εξελίξεις στον κλάδο, την Τετάρτη 5 Σεπτέμβρη, 6.30 μ.μ., στο ξενοδοχείο «Τιτάνια».

Η Γραμματεία Αχαΐας του ΠΑΜΕ, την Πέμπτη 6 Σεπτέμβρη, οργανώνει κινητοποίηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η λαϊκή οικογένεια (παιδικοί σταθμοί κ.λπ.). Η κινητοποίηση θα γίνει στις 11 π.μ. στα γραφεία της αποκεντρωμένης διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου.

Στις 19 Σεπτέμβρη το Συνδικάτο Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αττικής καλεί σε γενική συνέλευση, στις 6.30 μ.μ., με στόχο να παρθεί απόφαση για 24ωρη απεργία. Η συνέλευση θα γίνει στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας (πλατεία Κάνιγγος, Βερανζέρου 1, 2ος όροφος).

Πηγή