Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Από την επόμενη Δευτέρα, όποιος δεν έχει λεφτά, πεθαίνει...

Αφού, σύμφωνα με το thepressproject.gr, όπως αποφασίστηκε στη θυελλώδη γενική συνέλευση των φαρμακοποιών, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι απ' το Μάιο, από το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου σταματάει η επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, που καλούνται να πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακά τους και στη συνέχεια να διεκδικούν (!) το αντίστοιχο ποσό από το ασφαλιστικό ταμείο.
Ταυτόχρονα, το tvxs.gr μας ενημερώνει ότι οι συμβεβλημένοι γιατροί ανακοίνωσαν την αναστολή της σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ, από τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου, αφού ο ΕΟΠΥΥ οφείλει στους κλινικούς ιατρούς πάνω από 50 εκ. ευρώ και στους εργαστηριακούς ιατρούς, 200 εκ. για το για το 2012 καθώς και 570 εκ. ευρώ και 540 εκ. αντίστοιχα για τα έτη 2010 και 2011. Όλα τα παραπάνω οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι ιατροί έχουν δανείσει ατόκως τον ΕΟΠΥΥ με πάνω από 1,3 δις ευρώ τα τελευταία 2!
Μήπως, όμως και οι φαρμακοποιοί και οι γιατροί, θα έπρεπε να μην αποπροσανατολίζουν τον κόσμο, μιλώντας για την "τραγική κατάσταση του ΕΟΠΥΥ", αλλά να οργανωθούν, και με σύμμαχο τον άμεσα θιγόμενο ελληνικό λαό, να ακυρώσουν την πολιτική αυτή που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή;;;