Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Αυτοί που τρώνε αστακούς...

Τάδε έφη Στάθης στον eniko
Αυτοί που τρώνε αστακούς και αυτοί που πατούν στους αχινούς...

Πρόκειται για πραγματική πολεμική επιχείρηση.

Τύπου «σοκ και δέος»!

Πρώτα η έκπληξη. Και μετά ο τρόμος.

Πρόκειται για μπαράζ πυροβολικού. Για στρατηγικού τύπου αεροπορικό βομβαρδισμό-τάπητα.


Μόνον στρατιωτικοί όροι μπορούν να αποδώσουν αυτόν τον Αρμαγεδδώνα των μέτρων που έχει επιπέσει στο σώμα της χώρας εν είδη σμηνών και σμηνών από βιβλικές ακρίδες. 


Εντρομοι οι άνθρωποι παρακολουθούν τη διαρκή εξαγγελία μέτρων απ’ τις οθόνες τους. Μέτρα επί μέτρων. Αλλα αποτυγχάνουν κι επέρχεται το μοιραίον, άλλα επιτυγχάνουν (κι επιτυγχάνουν ακριβώς το ίδιο: το μοιραίον).

Η χώρα ζει (δεν ζει) με την ψυχή στο στόμα και, κάθε λίγο και λιγάκι, νέα μέτρα ανακοινώνονται και εξαπολύονται επί δικαίους (οι άδικοι είναι ασφαλείς στα μπούνκερ τους) σωρηδόν, όπως οι βόμβες απ’ τα Στούκας με τη συνοδεία των σειρήνων της προπαγάνδας

να σπέρνουν τον ίδιον τρόμο με τον όλεθρο των εκρήξεων.

Πρόκειται για πραγματικό ψυχολογικό πόλεμο.


Τα μέτρα, για παράδειγμα το τελευταίο «πακέτο» που αφορά στα 11,7 δισ. ευρώ, εν πρώτοις εξαγγέλλονται ως δέσμη, «ικανή, αναγκαία και απαραίτητη», μετά την προηγούμενη ανάλογη δέσμη, η οποία έχει ήδη κάψει αδιακρίτως όσους έχει βρει στο ξάγναντο να πηγαίνουν με τον σταυρό στο χέρι.

Αμέσως μετά και έως την «οριστικοποίηση» των μέτρων αρχίζει ένα παιχνίδι «σκέψεων», «προτάσεων για ισοδύναμα», «δεύτερων σκέψεων», «αντιρρήσεων», «αντιπροτάσεων», «επιφυλάξεων» και άλλων συναφών.

Στο μεταξύ, η δέσμη των εν λόγω μέτρων, το «πακέτο» είναι τόσον παράλογο και ατελέσφορο, που αφήνει άφωνους τους πάντες (πλην φοροφυγάδων, «πολιτικών ταγών» και άλλων λαμογίων) και απόπληκτους όσους θα τα υποστούν.

Τίποτα καλύτερο για την προπαγάνδα (τη σειρήνα των Στούκας)! Οσον πιο παράλογο είναι ένα μέτρο, τόσο πιο «δυσάρεστο αλλά αναγκαίο» θα το εμφανίσει η προπαγάνδα.