Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ προς τον Πρωθυπουργό για την αντιμετώπιση της εξαθλίωσης μεγάλου αριθμού οικογενειών & την ανακούφιση εργαζομένων και ανέργων

Προς τον Πρωθυπουργό

Το ΚΚΕ υποστηρίζει σταθερά πως η εργατική τάξη, η 
αγροτιά, οι μικρομεσαίοι επαγγελματοβιοτέχνες και
έμποροι δεν ευθύνονται για την καπιταλιστική κρίση 
και το χρέος. Συνεπώς, συνιστά πρόκληση κατά του 
λαού η επιβολή της σκληρής αντιλαϊκής πολιτικής που 
συνεχίζει και κλιμακώνει η τρικομματική κυβέρνηση 
ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ από κοινού με την Ευρωπαϊκή 
Ενωση για τη διαχείριση της κρίσης και του 
χρέους υπέρ των συμφερόντων της πλουτοκρατίας.


Το KKE έχει ήδη καταθέσει πρόταση νόμου για την κατάργηση των 
δανειακών συμβάσεων, των μνημονίων και των σχετικών εφαρμοστικών νόμων 
και θα επιμείνει στην έγκαιρη συζήτησή της στη Βουλή ώστε ολοκληρωμένα να 
θέσουμε τις θέσεις του Κόμματός μας.
Σήμερα με την Ερώτηση στον κ. Πρωθυπουργό θέτουμε ορισμένα άκρως 
επείγοντα ζητήματα για την αντιμετώπιση της βαθιάς φτώχειας, της εξαθλίωσης 
μεγάλου αριθμού λαϊκών οικογενειών, για την ανακούφιση εργαζομένων και 
ανέργων.
Πρώτο, ζητάμε την άμεση κατάργηση του αντιλαϊκού μέτρου της μείωσης του 
επιδόματος ανεργίας που είναι στο εξευτελιστικό ποσό των 360 ευρώ και τη 
λήψη άμεσων μέτρων για την πραγματική προστασία όλων των ανέργων
συμπεριλαμβανομένης της ουσιαστικής αύξησης του επιδόματος ανεργίας για να 
μπορούν να ζήσουν αξιοπρεπώς όλοι οι άνεργοι.
Δεύτερο, ζητάμε να καταργηθεί άμεσα η μείωση του κατώτατου μισθού της 
Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και να πραγματοποιηθούν σε 
νέα βάση οι διαπραγματεύσεις για την υπογραφή ικανοποιητικής Συλλογικής 
Σύμβασης. Να καταργηθούν τα μέτρα υπονόμευσης των κλαδικών συμβάσεων και 
μείωσης του χρόνου της μετενέργειας που επιβάλλεται να ισχύει χωρίς 
χρονικούς περιορισμούς. Να αποκατασταθούν οι απώλειες των μισθών.
Τρίτο, ζητάμε την άμεση κατάργηση των αντιλαϊκών φορολογικών νόμων που 
επέβαλλαν το απαράδεκτο αφορολόγητο ποσό των 5.000 ευρώ και 
φόρτωσαν τις λαϊκές οικογένειες με ένα σωρό φορομπηχτικά μέτρα, όπως 
η εισφορά αλληλεγγύης, το τέλος επιτηδεύματος, το χαράτσι στα 
ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, η αύξηση του ΦΠΑ, η εξίσωση του πετρελαίου 
θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης και άλλα, διαμορφώνοντας οδυνηρή 
κατάσταση για εκατομμύρια λαϊκές οικογένειες. Επαναφέρουμε την πρόταση 
του ΚΚΕ για αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 40.000 ευρώ, προσαυξημένο 
κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.
Τέταρτο, ζητάμε την άμεση κατάργηση των προκλητικών μειώσεων των συντάξεων
κατά τη διάρκεια των τελευταίων 2,5 χρόνων και την επαναφορά της 13ης και 
14ης σύνταξης που έδιναν μια ανάσα στους απόμαχους της δουλειάς.
Πέμπτο, ζητάμε να ληφθούν άμεσα μέτρα για την ανακούφιση των λαϊκών 
νοικοκυριών από τα χρέη στις τράπεζες. 
Σχετικά με το πρόβλημα αυτό, το ΚΚΕ θα επαναφέρει σύντομα την πρόταση νόμου
που είχε καταθέσει στην προηγούμενη Βουλή.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Πρωθυπουργός τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση για τα 
παραπάνω ζητήματα.


Η Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΚΚΕ
Αλέκα Παπαρήγα

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ» Επιστολή με προτάσεις για την επαναλειτουργία του εργοστασίου


Την ενεχείρισε στον Ν. Μάνεση και σε τρεις υπουργούς

Το Σωματείο Εργαζομένων της «Ελληνικής Χαλυβουργίας», μετά τη Γενική Συνέλευση του περασμένου Σαββάτου, όπου αποφασίστηκε η συνέχιση της απεργίας, με επιστολή του προς της διεύθυνση της «Χαλυβουργίας Ελλάδος ΑΕ» την οποία κοινοποιεί προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και τον υπουργό Εργασίας, επιδιώκει την άμεση εξεύρεση λύσης, ώστε να ξαναλειτουργήσει το εργοστάσιο και σημειώνει τα εξής:
«Το Σωματείο μας ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ με τον πιο έντονο και κατηγορηματικό τρόπο για τη βάναυση επίθεση αστυνομικών δυνάμεων καταστολής και ΜΑΤ ενάντια στους απεργούς χαλυβουργούς, που μεθοδεύτηκε από την εταιρεία σας και την κυβέρνηση, με τη χρησιμοποίηση και του απεργοσπαστικού μηχανισμού των διευθυντικών στελεχών σας, καθώς και την απαράδεκτη σύλληψη έξι απεργών με την ψευδή και αστεία κατηγορία ότι στις 4.50 τα χαράματα παρεμπόδιζαν δήθεν με τη βία ανύπαρκτους εργαζόμενους που δήθεν ήθελαν να εισέλθουν στο εργοστάσια για δουλειά.
Στην πραγματικότητα, σήμερα το εργοστάσιο του Ασπροπύργου τελεί υπό κατάληψη από τις αστυνομικές δυνάμεις, η είσοδος επιτρέπεται μόνο σε ελάχιστους απεργοσπάστες που η εταιρεία σας υποδεικνύει και απαγορεύεται η είσοδος σε όλους τους εργαζόμενους και στα μέλη της διοίκησης του Σωματείου μας.
Σας ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΟΥΜΕ ότι η Γενική Συνέλευση των μελών του Σωματείου μας, που συγκλήθηκε και πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με το Καταστατικό του Σωματείου μας και το νόμο, στις 21-7-2012, στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας, αποφάσισε, έπειτα από μυστική ψηφοφορία, με συντριπτική πλειοψηφία, 164 υπέρ και 5 κατά: Να συνεχιστούν οι 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες που αποφάσισε η Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας στις 28-5-2012 και άρχισαν από την 17.00 της 29-5-2012 μετά από νόμιμη και εμπρόθεσμη ειδοποίηση της εταιρείας σας, με αιτήματα την επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδέλφων μας και το σεβασμό των όρων των οικείων συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Να προστεθεί στα πιο πάνω αιτήματα των απεργιακών κινητοποιήσεών μας και το αίτημα του άμεσου τερματισμού της κατάληψης του εργοστασίου και της πύλης του από τις αστυνομικές δυνάμεις και η άμεση απομάκρυνσή τους.

H Σύμβαση Cooper & ποιός ήταν ο Δημήτρης Μπάτσης.

H Σύμβαση Cooper

Υπάρχει μια σύμβαση η οποία έληξε το 2010! Σύμβαση αρκούντως σοβαρή που δείχνει ότι αυτή η χώρα από την δουλεία δεν έφυγε ποτέ! Γιατί μα γιατί οι Έλληνες πολιτικοί είναι υπηρέτες της αστικής τάξης.
Η σύμβαση λέγεται COOPER!

Ο Δημήτρης Μπάτσης στο βιβλίο που είχε γράψει το 1947 με τίτλο "Η βαριά βιομηχανία στην Ελλάδα", αποκάλυψε την ύπαρξη της...... λεγόμενης "σύμβασης cooper". Η Σύμβαση «Cooper” υπάρχει στο Υπουργείο Βιομηχανίας (άγνωστο αν έχει περιέλθει τώρα στο υπουργείο Οικονομικών ή το Ανάπτυξης) και παραδίδεται - σαν “ιερό κείμενο”- από υπουργό σε υπουργό! Στην Σύμβαση αυτή, δεσμεύονται τα...
λεγόμενα «στρατηγικά ορυκτά» της Ελλάδος, μαζί με τον υδάτινο μας πλούτο, από ένα Αμερικανικό consortium εταιρειών! Θέλετε και το καλύτερο: Η Ελλάδα έχει υπογράψει και δεσμεύεται από την Σύμβαση «Cooper» της οποίας η χρονική ισχύς, εξέπνευσε την 31η Δεκεμβρίου του 2010, ενώ η διάρκειά της ήταν για 70 έτη! Αν, μάλιστα, η τότε κυβέρνηση δεν προέβει στις ανάλογες ενέργειες, δηλαδή αν δεν απάντησε αρνητικά στην εταιρεία Hugh Cooper & Co Inc Chemical Construction Corporation, προβλέπεται αυτόματη ανανέωση της σύμβασης για άλλα 25 έτη!!
Το αποτέλεσμα αυτής της αποκάλυψης ήταν να τουφεκιστεί ο Μπάτσης μαζί με τον Μπελογιάννη το 1952! Από τους 12 που ήταν για "ντουφέκι", επέλεξαν μόνον 3, ένας εκ των οποίων ήταν και ο Μπάτσης! Καταλάβατε γιατί κανένας πολιτικός δεν αποτολμά να ακουμπήσει τα παρθένα κοιτάσματα ορυκτού πλούτου που βρίσκονται στην Ελλάδα. Είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη με σίδερο-χρώμιο και νικέλιο και δεν παράγουμε ούτε γραμμάριο ανοξείδωτου χάλυβα.
 
Υ.Γ. Η ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΟ ΔΝΤ ;



Ποιός ήταν ο Δημήτρης Μπάτσης ;

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj_2rzSHsm252Zp2iC_kTfv05LliSDW4zRUPiddrSoAc3qCZiOKaz6sFX8zRULFhFfXjIRR1f8ixInVug2NepPkyjtY7HNMYXrBcNamwNghQAKXLsQ-szMM2VarEZ8KC8nnrdniy0SvmOk/s400/8.jpg
Αφίσα για εκδήλωση του ΚΚΕ που είχε γίνει στη Θεσσαλονίκη, προς τιμήν των τεσσάρων εκτελεσθέντων: Ν. Μπελογιάννη, Δ. Μπάτση, Ν. Καλούμενου και Η. Αργυριάδη



Δ. Μπάτσης, Η Βαρειά Βιομηχανία στην Ελλάδα

Η Ψευδής επικείμενη χρεωκοπίας της Ελλάδας μας, το ΔΝΤ, το μνημόνιο της συμφοράς, και τα σούρτα φέρτα των διεφθαρμένων αστών πολιτικών της διαπλοκής από το 1900, υπό τον φόβο των Ιουδαίων. Αφήνετε να σας ταλαιπωρούν το Μνημόνιο και το ΔΝΤ; Σας ζητάνε περαίωση και σας περικόπτουν την σύνταξη πείνας; Αφού ακόμη ψηφίζετε αυτά τα κόμματα καλά να πάθετε. Διαβάζετε βιβλία ή μόνο της κατευθυνόμενες εφημερίδες; Δεν το πιστεύω, ίσως διαβάζετε Paulo Coelho.  Ίσως οι πιο "ψαγμένοι" από σας να διαβάζετε 'τα μυθιστορήματα ανακύκλωσης χαρτιού', του σερ Λιακό! Δηλ. ακόμα χειρότερα. Είστε άξιοι της ταχύτατα επερχόμενης τύχης σας, που ΔΕΝ θα είναι καλή.
Φυσικά θα ξαφνιαζόμουν -ευχάριστα- αν έχετε διαβάσει την «ΒΑΡΕΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» του Δημ. Μπάτση ή γνωρίζετε την ιστορία του. Γι αυτό το βιβλίο τον εκτέλεσαν οι " ...; " Η πρώτη έκδοση του έργου έγινε το 1947, από τον Εκδοτικό Οίκο «Τα Νέα Βιβλία - Α.Ε.» με επιμέλεια του ίδιου του συγγραφέα. Γεννημένος το 1916 στην Αθήνα, γιος του Ψαριανού ναυάρχου Α.Μπάτση και της Συριανής Αν. Μπρίντιζι, ο Μπάτσης σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη συνέχεια ασχολήθηκε κυρίως με την κοινωνιολογία και τα οικονομικά.

http://miastala.com/s/wp-content/uploads/2010/11/1.jpg

Η Συνομωσία κατά της Ελλάδος, από  ΟΛΟΥΣ τους αστούς Πολιτικούς σας.

Κυριακή 30 Μαρτίου 1952, τρεις τα ξημερώματα.
«Οι καταδικασμένοι σε θάνατο Νίκος Μπελογιάννης, Δημήτρης Μπάτσης, Ηλίας Αργυριάδης και Νίκος Καλούμενος πέφτουν νεκροί από τις σφαίρες του εκτελεστικού αποσπάσματος. Μία ασυνήθιστη μέρα και ώρα για εκτελέσεις ακόμη και για κείνη την ταραγμένη εποχή ...;.»
«Ούτε οι Γερμανοί δεν μας σκότωναν έτσι. Περίμεναν το φως της αυγής, για να πεθάνουμε στο φως σαν άνδρες, όπως ζήσαμε.» 
Ότι ο Δημήτρης Μπάτσης εκτελέστηκε πλάι στον Νίκο Μπελογιάννη δεν ήταν τυχαίο. Ότι εκτελέστηκε για το βιβλίο του και τις ανακαλύψεις του, ούτε κι αυτό είναι τυχαίο.
Ότι μια γενιά Ελλήνων αγνόησε την ύπαρξη του βιβλίου και τον συγγραφέα του και αυτό δεν ήταν τυχαίο.

Το κατεστημένο είχε πολλές και βαριές ενοχές για να μπορέσει να σταθεί στο έργο του Μπάτση και να αντλήσει από αυτό έστω και λίγα διδάγματα. Όποιος θέλει ας ψάξει να βρει ποιος ήταν αυτός ο πατριώτης, και μην μπερδέψετε τα πολιτικά σας στην μέση γιατί τότε θα σας χαρακτηρίσω κι εγώ, μαϊμούδες, όπως ακριβώς αποκαλούν τους ανθρώπους, οι επικυρίαρχοι αστοί του πλανήτη.
Συνοπτικά το βιβλίο ασχολείται με την Ελλαδίτσα μας :
  • Α Η Αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πόρων
  • Β Το Οικονομικό σχέδιο για την εκβιομηχάνιση
  • Γ Εκβιομηχάνιση και Βιωσιμότητα.

http://miastala.com/s/wp-content/uploads/2010/11/2.jpg

Δύο λόγια μόνο