Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Να μη συνηθίσουμε το φασισμό...


Όσο και να προσπαθήσει κάποιος να κλείσει τα αυτιά του και τα μάτια του... να προσποιηθεί πως η ελληνική κοινωνία δεν εκφασίζεται... ή στο κάτω κάτω να μη δίνει πολλή αξία σε φαινόμενα φασισμού, μήπως έστω κι έτσι αυτά εκλείψουν...
Δυστυχώς, τα ίδια τα γεγονότα δεν το επιτρέπουν αυτό. Όταν πράξεις φασιστικές γίνονται καθημερινό φαινόμενο, δύο επιλογές έχεις: ή προσπαθείς με κάθε τρόπο να αναδείξεις τη σοβαρότητα της κατάστασης και να την πολεμήσεις, ή απλά σιωπάς και συνηθίζεις... Και δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα απ' το να συνηθίσουμε ως φυσιολογικό ένας καλλιτέχνης να επικροτεί τους τραμπουκισμούς των νεοναζιστών,  τους νεοναζί να κάνουν πογκρόμ κατά των μεταναστών, τους μπάτσους-νεοναζί να μπαίνουν στα σπίτια μεταναστών και να τους συλλαμβάνουν, κάνοντας ταυτόχρονα πλιάτσικο στα σπίτια τους, κι ένας καθηγητής να απειλεί τους μετανάστες μαθητές του ότι θα φωνάξει τη χα να τους "συνετίσει"!
Δεν πρέπει να αφήσουμε το τέρας του φασισμού να ζει  ανάμεσά μας, να κινείται και να καταστρέφει την κοινωνία μας... Και πάνω απ' όλα δεν πρέπει να το συνηθίσουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: