Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Αδιέξοδη η καπιταλιστική διαχείριση της κρίσης...



Παπαγεωργίου Βασίλης
ΟΙ ΣΧΕΤΙΚΟΙ ΔΕΙΚΤΕΣ για τη μεταποίηση δείχνουν κάμψη σε ολόκληρη την Ευρωζώνη (και στη Γερμανία ή τη Γαλλία) ενώ η ανεργία έφτασε στο 11,1% (ακόμη και έτσι όπως την μετράνε). Αν αυτό δεν σημαίνει πιο βαθιά κρίση, τότε τι άλλο μπορεί να σημαίνει;Με άλλα λόγια, η φοβερή και τρομερή Ευρωζώνη (που είναι το μέλλον μας και όλοι πρέπει να την προασπίσουμε κλπ. - κλπ.) έχει δημιουργήσει δυόμισι ...Ελλάδες ανέργους - περίπου 25 εκατομμύρια- και η τάση είναι αυξητική.
Κατά τα άλλα όλοι μας υπόσχονται πως τα πράγματα έχουν αλλάξει, ότι πνέει νέος άνεμος και έχουν μπει μπρος οι μηχανές της ανάπτυξης. Είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι το δούλεμα από τους «ευρωπαϊστές» κάθε απόχρωσης, συμπολιτευόμενους και αντιπολιτευόμενους, πάει σύννεφο.

ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ έχει ετοιμαστεί με κάθε επισημότητα και λεπτομέρεια το ανέβασμα της ...γνωστής πια θεατρικής παράστασης «Οι έλεγχοι της Τρόικας». Μάλιστα λέγεται ότι θα κρατήσει όλο το καλοκαίρι.
Περιμένουμε λοιπόν να δούμε το γνωστό σκηνικό: Αυστηρούς ελεγκτές που θα προτείνουν το ένα μέτρο μετά το άλλο, «πατριώτες» και «φιλολαϊκούς» υπουργούς που θα αντιστέκονται και «αποκλειστικές» πληροφορίες από τα δελτία ειδήσεων για τις «σκληρές διαπραγματεύσεις».
Κινδυνολογία στο φουλ, «διαρροές», «τυράκια» και «δολώματα» παντού με στόχο να πείσουν τον κόσμο ότι ...πάλι καλά που καταφέραμε να σώσουμε και πέντε πράγματα.
Αυτά την ίδια στιγμή που τα μέτρα κατά των εργασιακών δικαιωμάτων, των μισθών, της κοινωνικής ασφάλισης και των κοινωνικών παροχών είναι ήδη αποφασισμένα, μιλημένα και συμφωνημένα.
Τρόικα, εγχώρια πλουτοκρατία, ΕΕ και ελληνική κυβέρνηση το ομολογούν χωρίς περιστροφές ότι έχουν κοινούς στόχους. Το μόνο που τους απασχολεί πραγματικά είναι το πώς θα μας το ...πλασάρουν το πράγμα.


Παπαγεωργίου Βασίλης





Δεν υπάρχουν σχόλια: